010-2360981 info@devitalemens.nl

Individuele therapie

Ben je op zoek naar een mensgerichte én professionele therapeut? De therapievorm waar ik mee werk is gebaseerd op de Gestalt psychologie. Gestalt therapie is een ervaringsgerichte psychotherapie en is erop gericht te onderzoeken waar en hoe je bent vastgelopen. Het wordt ook wel de therapie van het contact genoemd.

De aanleiding voor therapie kan liggen in een ingrijpende gebeurtenis in je leven, zoals een scheiding, het overlijden van een dierbare of het zich openbaren van een ziekte. Vaak is de aanleiding echter niet zo duidelijk aanwijsbaar, maar heb je al langer het gevoel dat je niet leeft zoals je graag wilt.

In individuele therapie bied ik je de mogelijkheid is om in een veilige en respectvolle omgeving te onderzoeken waar en hoe je bent vastgelopen. We richten ons in de therapie op het hier-en-nu. Hoe speelt je vraag of het probleem dat je ervaart op dit moment? In de therapie is er ruimte en aandacht voor jouw verhaal, maar vooral ook wat je hierbij ervaart, voelt en ontdekt gaandeweg de therapie. 

In de therapie kom je in beweging doordat je bewustzijn toeneemt op wat je voelt en hoe je dingen doet. Je wordt je bewust van jouw patronen en automatische responsen.  Een deel van je gedrag nu, is vaak gebaseerd op bescherming tegen gevoelens die je in het verleden niet verwerken kon. Deze bescherming is in je volwassen leven vaak een obstakel geworden, dat werkelijk contact (met jezelf en met de ander) in de weg staat. Je houdt zo niet alleen de pijnlijke gevoelens weg, maar ook de vreugdevolle. Op den duur ervaar je je leven dan als vlak, je voelt leegte, gemis of innerlijke onvrede omdat je niet handelt in overeenstemming met je diepere behoeftes en gevoelens van je hart.

Als je in therapie, in een veilige en respectvolle sfeer, werkelijk aanwezig blijft bij wat zich heeft vastgezet in je lichaam, kan je oorspronkelijke energie weer gaan stromen. Je krijgt weer toegang tot je gevoelens, je kracht, levendigheid en warmte. Door deze ervaringen en door inzicht in je gedrag, zul je keuzes gaan maken die werkelijk bij je passen en niet meer op de automatische piloot reageren. Je kunt dan contact maken vanuit je authenticiteit.

Voor wie is Gestalt psychotherapie?

Gestalt psychotherapie biedt hulp bij:

 • stressklachten, overspannenheid en burn out
 • het leren voelen en uiten van je emoties;
 • depressieve klachten, lusteloosheid, matheid;
 • het gevoel dat anderen je leven bepalen;
 • zelfkritiek, negatief denken over jezelf;
 • verwerking van een verlies, ziekte, scheiding, ontslag;
 • rouwverwerking;
 • gezinsproblemen;
 • relatieproblemen;
 • piekeren, moeite met keuzes maken;
 • perfectionisme, te hoge verwachtingen hebben van jezelf en van anderen.

Herken je dit of wil je meer weten? Je kunt contact opnemen voor een telefonische kennismaking of direct een intake gesprek inplannen. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk, maar mag uiteraard wel.

Praktische informatie

Na de intake bespreek ik de lengte en inhoud van het therapie traject. Lees hieronder over verschillende thema’s waarbij Gestalt therapie behulpzaam kan zijn.

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt Gestalt therapie geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hiervoor op de pagina tarieven en vergoedingen.

Titel

“quote tekst”

Naam, Functie, Bedrijf

Titel

“quote tekst”

Naam, Functie, Bedrijf

Ik ben aangesloten bij: