010-2360981 info@devitalemens.nl

Re-integratie coaching

Als het werk, je persoonlijk leven of een ziekteproces zoveel van je vraagt dat je fysieke of mentale klachten ontwikkelt, dan is er vaak sprake  van verzuim. Voor veel mensen met mentale klachten is het een grote stap om zich ziek te melden op het werk, te erkennen dat het werken niet meer gaat. Na een paar weken of maanden thuis of na een medische behandeling en revalidatie breekt er een moment aan waarop je weer aan het werk wilt. Wanneer je er langere tijd tussenuit bent, is het vanzelfsprekend dat je niet in één keer 100 % aan het werk gaat. Je bouwt dit geleidelijk op.

Re-integratie coaching is maatwerk, gaat over het accepteren en verwerken van verlies van gezondheid, herstellen van de klachten en tegelijkertijd je belastbaarheid en weerbaarheid opbouwen. Het geleidelijk aan weer aan het werk gaan begint bij een kopje koffie drinken op je werk. Daarna lopen de adviezen en afspraken vaak uit elkaar als het gaat om uren opbouw, taken die je op kunt pakken of re-integreren in je eigen functie of een andere functie.

Onderzoek wijst uit dat het gevoel dat jij de regie hebt over je eigen re-integratieproces heel erg belangrijk is voor je herstel en een blijvende terugkeer in je functie.

Mijn re-integratie coaching richt zich niet alleen op het omgaan met en herstel van de klachten en vergroten van je belastbaarheid. Het bevorderen van je autonomie  en inhoudelijk de regie nemen over jouw re-integratieproces is hierin net zo belangrijk.

– Hoe ga je het gesprek aan met je werkgever?

– Wat wil jij en waar heb jij behoefte aan?

– Hoe praat je collega’s bij die vanuit interesse blijven vragen hoe het met je gaat?

– Wat gaat goed en wat gaat niet goed tijdens je re-integratieproces? Hoe wil je bijsturen?

Ik stimuleer je door vragen te stellen en je te laten nadenken over wat je ervaart en waar je behoefte aan hebt. Ook geef ik tips en advies hoe om te gaan met de dingen waar je tegenaanloopt.

Zo laat je je niet alleen maar leiden door de regels en afspraken van buitenaf, maar kun je in samenspraak met je werkgever en de bedrijfsarts komen tot afspraken die jouw herstel en terugkeer bevorderen.

 

 

 

Ik ben aangesloten bij: